Regn ute & regn i sinnet...

Igår när jag lämna Alice på dagis så stod tre glada fröknar & vinkade hejdå. Jag gick med ett litet flin & ett "Lycka till". Alice skulle sova där första gången. Jag har gett dem info om att Alice visar ytterst sällan trötthetstecken på dagen. Jag har inte lyckats få henen att sova i sin säng & jag har svårt att tro att de kommer få henne att sova på madrass med 13 andra barn. men de har varit glada i hågen "Alla föräldrar är skeptiska till madrasssovandet men det funkar" . När jag kom dit vid 13 snåret var det 3 trötta fröknar som satt & pustade. "Det gick ju sådär kan man säga" sa de. "Hon sover i vagnen nu iallafall". Hihi. Alice hade varit med på middagslurs samlingen, sagostunden & sen tog det stopp. Hon hade sulat iväg Snutten & Leoparden & skulle absolut INTE sova där. "Det är ju som du säger, hon är ju precis lika pigg & glad som vanligt det var först när jag la ner henen i vagnen som hon började gnugga sig i ögonen". Så igår vann Alice fighten, men de har fått tillåtelse att prova igen. & jag tror att inom en tid så lyckas de.

Försökte få in Alice i dagistider igårkväll. Dvs i säng klockan 19.30, men hon var inte heeelt med på noterna. Hon tog sin välling, la sig snällt i sängen men 10 minuter senare ville hon ha kli på ryggen & hjälp att rätta till knölig kudde. & likadant 10 min senare igen. Hon vaknade även 1 gång i natt, då fick manenn gå upp & rätta till kudden & stoppa om.

Pappa ringde mig igår vid 21.30. Berättade hur det gått till igår. Att min Farbror somnat in lugnt & stilla. Att de gjort i ordning honom så de fått gå in & sagt adjö. Att han då var sig mer lik & att han såg mer fridfull ut. farmor & farfar hade tagit det bra & det verkade som att farmor som är smådement hade förstått vad som hänt & kunnat ta in det. Min höggravida kusin hade fått ett par ordentliga sammandragningar när de skulle säga adjö & den lill* krabaten hade sedan sparkat hejvilt därinne. Hoppas innerligt att hon får några dagar att hämta lite krafter innan förlossningen sätter fart.

Natten har varit svettig med tankar som virrat. Febern jag antagligen hade igår gick ur kroppen, lakanen gick nog vrida ur som en trasa & jag vände & vred mig 110ggr i timmen. Så när klockan ringde i morse & Alice fortfarande sov så snoozade jag 15 minuter till inann jag gick upp för att väcka henne. Nu är hon på dagis till klockan 14. Det regnar ute så jag tänkte passa på att krypa ner en stund & läsa nya Amelia & bara slappa med en kopp te med lite honung i.

Kommentarer
Postat av: Somris

Undrar om det går i släkten det där med att vägra madrass på dagis.

Viktor har nu iallafall blivit väldigt bekväm med att sova på "dass dadis" och pratar mycket om det med stolthet i rösten. Igår när de hade öppnat dörren in till sovrummet efter maten hade Viktor blivit överlycklig och sprungit in till sin madrass, gosat in sig i sin kudde (som är hemifrån) och lagt sitt täcke över sig (som också är hemifrån o luktar hemma) och sen hade han somnat på 3 röda.

Men så tog det honom ett halvår att bli bekväm med din situationen också... =)

2009-08-26 @ 10:44:50
Postat av: Somris

"bli bekväm med SIN situation" skulle det stå och inget annat...

2009-08-26 @ 10:45:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0