Sista dagen mamma Nhea är med på dagis

Somris: Ja alla föräldrar får göra en bok med foton i & lite text som sen plastas in & hänger i barnhöjd i lekrummet så alla barnen kan kika i dem när de vill.

Idag var det dag 3 på inskolningen. Alice springer & hämtar skorna när jag säger att vi ska till Dagis. & snabbt ska vi gå. Hon är inte vän med alla grindar på dagis för hon vill ju in NUU. Idag har jag hållt mig väldigt passiv. Alice har lekt & lekt. En kille kramar Alice hela tiden & så sa han "Men hon är ju så söt!" så himla charmigt! Mannen får redan börja ladda bössan ;-).
Jag stannade innen när de gick ut & stod ihop med grannfrun som oxå skolar in sitt barn & kika i fönstret. Alice har jämt göra att hinna med att leka med alla saker. Vi 11 gick jag ut & satt mig i solen & då kom hon & ville följa med in. Fröken fick byta blöjan. & vi stannade kvar på lunch. Det lyckades ju vara fisk Alice första lunchdag men hon fick Kyckling i dragonsås så det såg exakt likadant ut som fisken med persilja vi åt. & så råris. Alla barnen älskade verkligen råris. Alice proppa hela munnen full & lillkillen jag satt bredvid tog om 4 gånger... Men så är ju maten lagad på plats med egen kokerska & ekologisk!
Efter maten skulle vi gå hem. När jag frågade Alic eom hon ville gå hem sa hon "näe" men min metod om att säga "hejdå" till leksaker, till fröknarna, barnen & till dagis fungerar bra. Hon följer snällt med sin mamma hem. När vi kommer hem blir hon alltid lite gnällig & knäig. Hon måste väl ta igen lite mammagos.

Imorgon ska jag lämna henne mellan 9.30-11.30, men det ser inte ut som det kommer bli några större krokodiltårar.

Dagens meny
Frukost: Vaniljyoghurt med Granola, gojibär, kanel, 1 rågrut me dminilätta & ost
Lunch: 1 dl råris, 1 bit fisk med persiljesås, morot, ärtor, 1 rågrut
Fika: 2 kanlknäcke 1 gul kiwi
Kvällsmat: Ugnsbakad falukorv med blomkålsmos
Kvällsfika: Nötmix & te framför bachelorette

Kommentarer
Postat av: Linda

Vad skönt att det går så bra på dagis.....tror hon kommer att gilla de...jag kan bara tänka mej hur det är att lämna barn som gråter...det har inte hänt med E & E

2009-08-19 @ 14:23:23
Postat av: Somris

Viken mysig idé! =)



Så skönt att det går så himla bra, ni får en snabb inskolning ni. Jag kör samma metod som dig när vi ska gå iväg från saker, då säger vi hejdå till den leksaken eller den personen eller den platsen eller den gungan osv osv och det fungerar nästan alltid lika bra. OM det inte är FÖR roligt, för då går det inte riktigt... =)

2009-08-19 @ 14:25:47
Postat av: Tess

Vad roligt att det verkar gå så bra!

De där böckerna är så roliga att ha kvar, vi har sparat alla barnens böcker från alla förskolor och de sitter fortfarande och tittar i dem och myser (och pratar om dagis).

Vad bra att de verkar få god och bra mat, sånt är jätteviktigt tycker jag. Maken har jobbat på förskolor som lagar spännande och god mat, alla ungar äter mängder, föräldrarna säger "vi som bara äter falukorv hemma eftersom det är allt han äter". Haha=D

Ser fram emot att höra om morgondagen=)

Kram

2009-08-19 @ 18:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0