Fredagslunk

Sitter & njuter av en härligt fräsch Halloumisallad med lite nötter till. MUMS! Alice är dagistrött & sover på altanen. Det gick bra att lämna idag med. idag stod alla barnen och tog emot henne i kapprummet. "Alice kommer" ropades det hejvilt& barn kom från alla håll. & sen fick hon kramar av sin beundrare Nisse -han som tycker att Alice är sååå söt. Alice visade magen som oxå blev beundrad. & så fick hon två kramar av en annan kille som tycker om att kramas lite för hårt, men det gick bra. De är väl för goa de små. Sen fick jag kram & puss & så följde hon med barnen & fröken in i lekrummet.
Tycker det är så fashinerande att det kan vara 14 ungar i åldern 1-3 år och 3 fröknar och ändå vara så lugnt & behagligt. En skön stämning. På de dagar jag varit där har jag aldrig sett en tendens till att någon fröken ska höja rösten eller bli arg. Det är en mild och mjuk röst som pratar med barnen. Ger beröm och talar om när något blir fel, varför det blev fel och hur man ska göra istället. Det är så himla skönt att se. & det funkar, barnen lyssnar & fogar sig, kanske inte första gången men sjunde med samma milda bestämda röst.
Idag hade Alice fått syn på att andra gruppen gick ut före dem så hon & 2 till barn hade följt med dem ut & ätit frukt ute. Hon är tuff min lilla tjej!

Själv har jag mest gjort som jag känt för. Åkte till CityGross & strosa & handla helgmat. Sen har jag ätit frukost vid datorn, plockat lite & gjort lunch & så. Man hinne rinte så mycket på 2½ timme. När Alice vaknar tänkte jag att vi skulle städa lite. dammsugaren har ju bott på övervåningen så nu är det smuligt & skräpigt härnere & dags att göra något åt!



Dagens meny:

Frukost: vaniljyoghurt med Granola, Gojibär & kanel, 1 rågrut & 2 Finncrips med minilätta
Lunch: Halloumisallad med nötter
Fika: fruktsallad med banan, kiwi, vindruvor & hallon (Alice åt en hel skål igår) & minikeso
Kvällsmat: Grillad Rödspetta med Ugnsbakad potatis & romsås
Kvällsfika: Creme Bruléen (om den går att äta, provade att frysa de 2 som blev över)

Kommentarer
Postat av: SandraW

Hejsan!



Är så imponerad av dina framsteg. Hur noga räknar du ut dina kalorier du äter på VK? Gör du det varje måltid?



Sandra

2009-08-21 @ 21:52:47
Postat av: Tess

Är också sjukt imponerad av hur det kan vara sån ordning&reda&låg ljudnivå på förskolor. Och hur pedagogerna kan hålla ordning på alla barn. Själv blir jag skitstressad då jag ska hålla ordning på 3-4 st. Min vana pedagog-man tycker att allt under 10 barn är superlätt;)

Kul att det känns bra och funkar bra! Det är väldigt skönt att gå och jobba sen då man känner sig trygg med förskolan=)

Kram!

2009-08-21 @ 22:18:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0