Antons Västerbottenpaj

Antons västerbottenpaj

Buffé nr 6 2007, sid 5

Ingredienser
Portioner: ca 10

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
1/2 tsk salt

Själv är jag lite slö och HATAR att kladda med pajdeg så jag körde maizenas pajmix bara tillsätta vatten, kosta 12 kronor...

Fyllning
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
350 g riven västerbottensost
6 ägg
1 tsk strösocker
salt 
svartpeppar 

Antons västerbottenpaj

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och finfördelat smör. Gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform, gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet.
4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C.
5. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan. Blanda i osten, rör om tills den har smält.
6. Knäck äggen i ostblandningen och blanda i sockret. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i 45 minuter.

FÖR ALLA? Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips!
Om man penslar insidan av pajskalet med ägg innan det förgräddas läcker inte fyllningen ut.


Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

DEN har jag ätit ihop med mamma och den var suuuuuuuuupergod!!! =)

2008-08-28 @ 19:28:33
URL: http://sommartjejen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0