Bröllop & Farmor & Farfar på besök...

Igår åkte vi till hemstaden på förmiddagen. Alice osmnade efter lite gnäll i bilen. Jag kunde gör amig i ordning hemma hos mamam & pappa medan jag hade Alice vakt. Vi fick lunch & så klockan 13, åkte vi för att hämta C & J. Sen åkte vi till kyrkan. Brudparet var superfina & deras söner skulel gå före & sprida ut rosenblad i kyrkgången -det gick inte riktigt som planerat så brudparet fick gå före dem och bestmannen fick nästintill släpa med isg barnen fram i kyrkan hihi.

Prästen var en smula förkyld hostade ett par gånger i mikrofonen och pratade med nasalstämma & "solosången" stod kyrkans kör för, vissa toner var "hålla för öronen" varning på, men det var bara roligt, jag & mannen satt 6 små fnissade i kyrkbänken.

Efter bigseln tog vi emot bruparet på gårdplanen i regnet, blåste mängder av såpbubblor på dem & kramades innan vi tassade iväg till festlokalen, drack champagne och åt chokladdoppade jordgubbar. Middagen började ganska snart -

Förrätt: Toast med parmaskinka med räk& kräftörra på en bädd av sallad (låter inte så gott men var gudomligt gott)
Huvudrätt: Fläskfilé med soltorkadtomat & fetaost, potatispuck & basilika sås
Efterrätt: Tiramisu (men jag fick pannacotta)

Alice kom till festen 16.30, då hade hon sovit 2 timmar hos mormor och morfar & lekt en stund! Vi avlägsnade oss ganska tidigt, fanns lixom ingenstanns att natta Alice, hade tänkt ha henne sovandes ute, men där hällregnade det och alla regnskyddade ställen var fulla av rökande bröllopsgäster, så vi åkte hem. Alice osmnade med lite välling i bilen.

Idag har vi haft besök av mannens föräldrar, de ville träffa Alice innan hon åkte på semester. Vi bjöd på grillspett, färkspotatis i ugn (skrubba potatis, dela, häll över olivolja, salt, peppar, 1 pressad vitlök & lite örter om man vil) & en sås på oliver med vitlök i mitten mixad med creme fraiche.

Nu ska mannen lägga lite mer golv och jag ska se om vädret tillåter en promenad med Allis-Ballis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0