Kräftfiske & elefanthjordar...

Igår efter lunch åkte vi till Svärisarna. Alice somnade i bilen & som vanligt misslyckades vi med överflyttningen av sovande Alice till vagn, mannen lät bilen stå på men dängde igen bildörren istället så hon for upp som ett spjut *karlar*. Alice fick fullt upp med farmor, de lekte på en filt eller tittade på en massa blommor, tog även en promenad. Alice var helt slut idag när de åkte till Arlanda för en veckas semester.




Jösses vad tiden går -Alice nyfödd hos farmor

Mannen förberedde kräftburarna & när svärfar kom hem från jobbet åkte de ut & la i dem. Vi åt grillat & årets första äppelpaj -mums så gott! Alice var vaken till 21 då hon somna som en stock.

Vid 00 åkte de ut för att ta upp burarna, tyvärr klampade svärfar omkring som en flock elefanter precis ovanför Alice rum så hon vaknade, hade göra en timme innan jag fick henne att somna om genom att tillslut plocka upp henne och stoppa in nappen som hon mirakulöst tog igår men inte kan sova med för hon tappar den hela tiden. Vi övar lite till... Sen snurra hon resten av den natten, fick välling vid 3 men ville knappt ha och somna inte om riktigt förrän frampå små timmarna & då kliver svärfar upp igen med buller och bång & vips var det morgon 6.10, Alice som sovit till 7-8 här ett tag. jag var flyförbannad & gick med Alice till mannen och gick själv & la mig igen & sov 2 timmar till. Svärfar tycker att Alice ska vänja sig vid lite ljud -hon klarar ljud om de är när hon somnar men när det blivit tyst i flera timmar & sedan brakar löst -vem tusan vaknar inte då. Skulle velat se hur kul han tyckt det varit om de varit barnvakt & fått ta hand om omsövningen själva *suck*

Kikade ner i badkaret vid 3 snåret & det fanns en hel del kräftor närmare bestämt 6 kg, men vi kasta tillbaka 1 kg för de var för små. Men det räcker gott & väl till kräftskivan vi ska ha på lördag!

Idag åkte svärisarna vid lunch & mannen gick en långpromenad med Alice så hon skulle få sova ordentligt, det är hopplöst att få henne att sova med allt folk annars, antingen är det en bil som ska startas eller en dörr som ska öppnas eller en hund som ska skälla och om inte det vore nog så är det en båt på sjön eller en granne som gapar... Så han fick order om långpromenad och sen sova inomhus så hon skulle få sova ostört och vips sov hon 12.30-15.00 och var en helt annan unge. Hon har matvägrat ett par dagar, tror hon gör så när hon är i en utvecklingsfas. Just nu är det ålandet som är i farten, hon kommer bakåt men inte framåt & hon gastar som en stucken gris här av frustration när det inte går som det ska. häromdagen fick jag hämta ut henne under köksbordet hihi. Men så idag släppte det lite med maten, hon fick mat såfort hon sa till, åt först bara 100-120ml i taget men nu på kvällskvisten åt hon 170 ml inom loppet av en timme och sen 190ml innan hon somnade. Hon har legat på filten och tuttat napp, plötsligt sitter den där & hon gapar efter den när man sträcker fram den, snart kanske hon kan somna med den oxå.

Idag när mannen gick på långpromenad åkte jag & hämtade upp min äldsta syster för att gå på bio -Mama Mia. Tror ni inte SF bio-infon på nätet inte stämde, så vi fick inte se någon film *grrr* utan åkte till en camping och fikade & sen ner på ICA & handlade kvällsmat. När jag kom hem satt mannen och matade Alice & sen myste vi på en filt innan hon blev trött igen & jag tog med henen på 30 min promenad.

Idag var det baddag för Alice vi har börjat bada varann kväll för att få in lite kvällsrutiner & nu badar hon med någon utav oss i badkaret -det är roligt må ni tro då kan hon plaska runt i 10-20 min utan minsta pip & smaka på vattnet måste man ju göra oxå. Hon fick en kallsup sist jag badade med henne jösses vad snopen hon blev hihi, men sen dess har hon tagit vatten i flaska när jag matar henne med smakportioner. Smakportionerna har gått strålande hon gapar & säger "uhm", slänger isg efter skeden coh vill ha mer. Men idag sprang vi på en nitlott: Mango & fick se första grimasen och första kväljningen -usch mango ville hon inte ha =)

Mannen och jag grillade fläskfilé & sen gjorde jag "nyttig" efterrätt vaniljkesella med färska hallon & björnbär -MUMS!!!

Tönthunden måste ha fått en smäll i huvudet för hon tycker helt plötsligt att Alice är jätteintressant och är med när man byter blöja & nosar henen på tårna, tror ni inte då att Alice är rädd för tönthunden istället, darrar med underläppen & brister ut i små skälvande snyftningar när tönthunden kommer för nära...

Kommentarer
Postat av: tossemora

Äntligen har jag kommit hit, ska bara se om mitt "fotavtryck" vill stanna kvar här också( fungerade inte i förra veckan)...

Ska försöka hinna läsa igen allt som jag har missat;O)

Tack för att du gav mig lösenordet!

//Vimsiga tossan

2008-08-25 @ 17:39:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0