Kalas & systermys

Alice vaknade förkyld igår, natten var små kaos, hon vakna och tokskrek vid 23, tillslut tog jag med henne ner till dubbelsängen stoppa in en alvedon i rumpan och gosa in mig i hennes bebiskropp & så somna vi. Alice tycker nog att hennes spjälsäng är lite liten, vad hon rör sig i sömnen, jag som trodde hon var en magsovare fick en smäll på näsan, hon ligger mest på sidan & även utfläkt på rygg, jag kände att min del av sängen blev mindre och mindre men hon snurra & snusa och sov, vaknade 5 för välling & sov sen till 8.

Trots förkylning åkte vi på kalas, hon sov i bilen. Vi firade somris som fyltt 33 år, äldsta syster som fyllt 36 år & så Alice som fyllde 6 månader samma dag -min stora lilla plutta! =) Vi blev bjudna på lunch, sparrissoppa med färsksparris & bacon som topping, kantarell&ostpaj & så fika, kokostoppar, chokladbollar & tårta med nötbotten, smörkräm, grädde & jordgubbar -ja ni hör vilken fest & jag åt så jag höll på att storkna. Alice lekte med sina kusiner, eller hon satt på en filt & titta när de for omkring. Hennes kusin F är lite småkär i Alice och när hon satt själv en stund smög han fram och lekte med henne, hon älskar när andra barn leker med henne. Hennes kusin E skjutsa runt henne i en leksakssulky, så himla sött, Alice sken som solen:




Det dök även upp en underbart söt prinsessa på kalaset men de bilderna väntar jag med till Somris visat sina.....

Vid 16 åkte vi hemåt, då följde Somris & Viktor med oss hem. Mannens farmor dog natten till onsdag så han pappa var ner till staden hon bor för att fixa med begravning osv. Så mannen tog pappans bjudkväll, de tar ut kunder på hockey, bjuder på mat & dryck & kollar på hockey. Perfekt kväll då fick jag sällskaps dam a´la Somris. Först laga vi mat, passa på barn, Somris sänkte spjälsäng, jag byggde ihop resesäng, barnen for omkring Alice i gåstolen Viktor ville hemskt gärna åka med, plötsligt stod de och smakade lite blomjord, ja både jag & Somris var svettiga när maten var klar & vi kunde sätta os ner & äta. Blev ugnsstekt lax med pressad potatis & holladaiesås, avokadohalva & stekta champinjoner. Sen badade barnen (Somris kommer nog sätta ut bilder på det), så gulligt så. Alice var helt fascinerad över att bada med Viktor som mer for runt än satt & plaska, han skvätte ner henne och hon skvätte tillbaka på sitt lilla vis, så söta så. Strax efter 19 tog orken slut för Viktor & strax därefter för Alice hon la sig tidigt men var ju förkyld och sovit lite smådåligt på dagen. Så 19.40 kokade jag te till mig & Somris, visst blev det en och två svänga för klappande av skrikande barn innan vi la oss men vi fick en bra stund för prat & systermys. Puss älskade syster - du är ovärderlig!

Barnen sov bra, Alice knorra lite vid 24 snåret men somna sen om med lite klappande och vakna 4 för välling & somna sen om till 7.40. Då låg Viktor på skötbordet & fick ny blöja. Vi lekte en stund & sen blev det frukost & så tog vi på barnen och gick til lekparken:



Nu har Somris & Viktor åkt hem till mamma igen, Alice somna härutanför i vagnen & idag ska vi endast shoppa lit helgmys på Ica & sen ta det lugnt -har varit en hektisk vecka känns det som, men ROLIG!

Dagens meny:

Frukost: Grovt bröd med bregott & ost + te
Lunch: ärtsoppa
Fika: glass?
Middag: teriyakispett med wokade grönsaker
Kvällsfika: någon chokladbit eller chokladpudding om jag orkar vispa ihop den...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0