Mamma-lördag!

Uppdaterad med bilder!

Tess:
Jag ska svälja konsertminnena & gå och köpa Ternheim, återkommer =)

Igår började Let´s Dance, var riktigt roligt att se!!! Jätten-Magnus imponerade stort, lixom Morgan, som mannen kallade "tönten" fram tills han började dansa -då blev mannen helt knäpptyst och muttra sen "ja det var ju tyvärr bäst hittills". Hihi.
Mina favoriter än nu Maggan & Morgan!

Idag kom mamma och pappa på besök. Eller pappa skulle hjälpa mannen på övervåningen. Själv började jag med att åka och träna, vill inte bryta mina träningsrutiner när jag väl börjat! Sen när jag kom hem så var det bara mata Alice, duscha, gå ut och gå och sen fixa lunchen. Hushållerska ut i fingerspetsarna. Så jag var väl förtjänad att åka och träna en timme. Tyvärr så fattar mina föräldrar en sak jäkligt trögt "Alice är lättväckt dagtid" så såfort jag kommit hem efter sövningspromenaden så började pappa prata precis bredvid altandörren med HÖÖÖÖG stämma, puh hon klarade det tänkte jag då mamam började slå sin jäkla sprutjävel mot glaskanten och då var det kört 40 min sömn blev det för lillskruttan idag. Men hon fick vara medoch äta lunch och smaska i sig både paj och apelsin.

Sen satte mamma och jag upp gardinerna i vardagsrummet. Svarta med bronsmedaljonger från Hemtex, veckbandslänger som är satta med krokar på vephållare, blev riktigt snyggt & så passade vi på att plocka ner julgranen & resterande ljusstakar men lamporna i vardagsrummet som är stjärnor i guld fick vara kvar ett tag till.



Ska även byta lampor, några hängande och någon stående tror jag!

Mammatankar:
Har tänkt sedan jag fick Alice att jag inte vill skaffa fler barn innan mamam dör, att jag varken vill vara gravid eller nyförlöst under mammas sista tid. Men senaste tiden har det känns lite fel att tänka så. Ska det påverka mina planer att skaffa barn? Kommer jag verkligen må BÄTTRE när hon är död? Tänk om det tar flera år innan hon dör? & jag pga det inte vill skaffa syskon till Alice.... Alice har ju varit den som hållt mig uppe nu under den svåra tiden, samtidigt som det legat en sorg över allt "Alice första", men vad säger att det inte kommer göra det även då inte mamam finns, den sorgen kommer väl mer eller mindre alltid finnas där.... Innan allt det här hade jag som plan att inte vänta mer än max 2-3 år mellan barnen & jag tror att om jag står där med Alice 4 år så kommer jag inte bege mig in i djungeln av gravidkrämpor, amningsdimma & sömnlösa nätter en gång till.... Och jag vet att jag VILL ha syskon till Alice iallafall 1, för tänk om jag inte hade haft mina systrrar nu i mammas sjukdom hur hade jag klarat av det då???

I dag märkte jag att mamam har ett ENORMT kontrollbehov, inte alls konstigt att hon en gång blev utbränd. Manenn ropade ner och frågade om jag visste vilken sida man skulle måla på väven de skulle sätta upp, jag sa nej. Mamma skrev genast att jag skulel gå upp och kolla men då växte trotset i mig och jag sa "Nä det där får de klara ut själva" vafan jag hade ju iallafall ingen aning, vad skulel jag göra för underverk genom att gå upp och kolla, sen stod hon där och vifta med sitt block i 5 min innan hon gav sig. & sen kontrollerade hon varje gardinlängd som jag fixxade om jag satt veckbandskrokarna korrekt... Att hon ORKAR!

Nu blir det lördagsmys med MIN lilla familj!

Dagens meny:

FRukost: yoghurt och 1 smörgås med ost & sallad
Lunch: ost & skinkpaj och sallad med granatäpple
Fika: mango & passionsfruktsmousse
Kvällsmat: Biff Rydberg
Kvällsfika: popcorn


Kommentarer
Postat av: Ann m Oliver, Lova & Oskar

Men vad märkligt att du skriver om dina syskonfunderingar just idag! Jag funderade faktiskt igår på hur du tänkte kring den frågan! Jag är ju själv i samma sits som dig, därav mina funderingar.. Har kommit fram till OM vi ska ha fler barn så ligger det nära i framtiden, innan jag blir "för gammal". Precis när pappa fått diagnosen tänkte jag att fler barnblir det inte förrän det här är över.. men har sedan funderat fram och tillbaka och kommit fram till att man inte kan planera allt så in i vassen, utan vissa saker får bli som det blir..

Kram!

2009-01-10 @ 19:40:39
URL: http://osselovis.blogg.se/
Postat av: Tess

Även jag går i syskontankar=) Fast jag tänker i lite andra banor, ska nog lufta dem i bloggen någon dag=)

Kul att du ska lyssna in dig på Anna Ternheim!

2009-01-11 @ 00:59:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0