Middagsbjudning

Igår vid 18 snåret anlände min vän L med hennes sambo V och deras son H. De blev fördrink och husvisning och sen intog vi förrätten och barnen fick mat. Alice har fått smak på köttbullar så det plockar hon i sig och majs och ärtor är lagom plockmat och så åt hon burkmat däremellan tuggorna. H är lite kinkigare med maten ville inte ha sin mat och ville inte sitta i stolen. Så han fick ganska snabbt gå ner på golvet och när Alice var klar så följde hon efter. Alice är en kaxig liten brud så stackars H fick sig ett par klösningar och monsterrop i ansiktet. & han ger inte igen utan sitter bara och gråter och så kommer mamam springandes och räddar honom. Så för L blev det ingen njutningsfull middag, men hon fick lösa situationen på sitt sätt. Själv är jag mer för att låta barnen lösa det själva, tror H skulle bli betydligt morskare om han bara fick chansen.




Efter varmrätten badade barnen. & Alice avslutade med en praktvurpa som blev till en superdykning och sen var det färdigbadat.



Ni som är bra på prickar och utslag -studera Alice, hon är full av utslag, BVC sköterskan säger torrhetsutslag och säger att vi ska smörja med mildison, själv är jag lite anti kortison då jag själv är uppvuxen med det över hela kroppen och det förstört mycket av mitt piggment, samt att jag inte gillar att det bara dämpar reaktionen men att det fortfarande stannar kvar i kroppen (så förklarade min barndoktor det för mig när jag var 18 år)

Alice fick gå och lägga sig efter badet då hade klockan hunnit springa iväg till 21, egentligen för sent för lilla damen men hon somnade sött. H som kommit ur fas under julhelgerna fick sitta uppe och somnade i sin mammas famn vid 22.30. Sedan åt vi efterrätt och drack lite konjak och likör och prata skit till klockan 1, mycket trevligt! Blir myckt barnprat och husprat och så men det är alltid kul att ses.


H lärde Alice hur man gör med gåvagnn så här springer hon numera runt och hålla i sig med båda händerna det är ju överkurs *svettig mamma*. Känner ni igen pyjamasen? Hon hade en likadan som nyfödd, lika söt då som nu!


Lovade er bilder på mina REAfynd -




Tunika Lindex 170:-



Jacka Vero Moda 210:-

Dagens meny:

Frukost: 2 smörgåsar med ost & grönsaker + te
Lunch: pasta och korv
Fika: frukt
Middag: fläskfilé från igår och tagliatelle (nyttigare än potatisgratängen) & sallad
Kvällsfika: frukt & te

Viktstatus: - 1,2 kg (av 7 kg som ska bort)


Kommentarer
Postat av: Ann m Oliver, Lova & Oskar

Reagerade på utslagen innan jag hann läsa texten! Hur länge har hon sett ut så? Tycker det liknar nässelutslag men är svårt att se om det är torra fläckar i dem också? Är det torra fläckar i dem så kan det vara torrutslag (min dotter hade också det, men inte så stora blemmor) Du kanske kan prova med Mildison på kvällen i några dagar bara och se om det hjälper? Och mjukgörande ett par gånger om dagen, typ Decubal, Locobase Repair eller min senaste favorit Ceridal som är till för riktig torr problemhy.



Måste bara säga att dina menyer är alltid så goda! Får många bra tips där! Ska själv med ta tag i vikten nu och bli av med 7-8 kg... Har inte bestämt mig för om jag ska köra någon speciell metod (GI eller VV) men tror jag ska försöka hålla mig till sunt förnuft och tallriksmodellen och börja motionera. Det är så du gör om jag förstått det rätt? Sen ska jag inte fokusera så mycket på vågen utan hur jag mår :-)

Kram!

2009-01-06 @ 14:31:50
Postat av: Tess

Imorgon kör jag igång med träning och nyttig mat. 7 kg ska bort även här, varav 3 som jag gått upp under jul/nyår =o

Ann skrev mycket bra tips här ovanför. Moa har också väldigt känslig hud och får också utslag mellan varven, ibland är det nässelutslag och ibland annat. Vi har varit hos barnläkare som sa att det var atopiskt eksem.För säkerhets skull tycker jag att du ska ta Alice till en bra barnläkare medan hon har utslagen kvar så de får bedöma.

Stor kram, och tack för fina ord på min blogg!

2009-01-06 @ 15:22:02
Postat av: mammaveronica

Hej!

Min lille kille hade nåt liknande på bena ett tag, jag masserade med olivolja morron o kväll och det gav sig på några dagar, det är ju ofarligt att testa. Biktigt: inte vanlig barnolja=mineralolja som täpper till porerna utan nån organisk typ oliv eller majsolja som går in i huden och mjukgör.

2009-01-06 @ 16:13:31
URL: http://mammaveronica.babyblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0