Tips på BRA bok om Barn?

Är det någon som kan tipsa mig om en BRA bok om barn, jag söker allt från skötsel till fostran & som ska fungera i dagens samhälle, plocka lite här och lite där, inget helt koncept!

Ann:
Vi tänkte som så att eftersom vi klarar oss på det vi får ut nu när jag ändå inte plockar många dagar så kommer vi få ut mer även om jag jobbar 50% -så klarar vi oss nu så klarar vi oss då! =)

Idag började morgonen 8.15, Alice var en riktig mysunge så vi låg i dubbelsängen och jag bäddade ner henen och hon låg en lång stund och bara pratade och skrattade och gosade *det är kärlek*. Sedan gjorde vi oss i ordning -att byta blöja är numer en total strid, hon är hal som en ål och går inte att locka att ligga stilla en sekund. Är alldeles svettig efteråt & får byta skyddhandduk varje gång hon bajsat, men tänker att om jag byter taktik dvs byter i mitt knä så kanske hon aldrig mer vill ligga på skötbordet- hur har ni tänkt och gjort? För jag antar att detta är en fas lixom det mesta annat.



Idag efter frukosten tog vi på oss och sen tog vi en promenad på 50 min, vi stannade till på ICA för att inhandla lite ingredienser till dagens pastasås & sen travade vi på, Alice satt nöjt i sin vagn hela färden, tittade på bilar, traktorer, postmoppar, människor och hundar! Hur skönt som helst! & jag fick mig motion och var alldeles genomsvett när vi kom hem.*BRA* Väl hemma lekte vi en stund och sen blev det lunch och lite mer lek, brukar avvakta sovningn en stund efter lunchen då hon ofta brukar bajsa i samband med måltiderna -om inte under så strax efter och det är inge kul att en bajsning ska störa lunchvilan. Idag fick Alice sova i spjälsängen, det var 5 min gnäll innan hon somna, men jag hoppas hon sover längre där för de senaste dagarna har hon vaknat efter bara 45 min oh det är alldeles för kort tid om hon bara ska sova en gång per dag. & det har även betytt att jag haft trött och gnälling Alice timmen innan mannen kommer hem -(då jag oftast är som tröttast oxå) och det händer lite annat och det är mat och lek och bad innan nattningen.

Idag har vi hemmadag, inte mycket alls på kalendern, inga direkta ärenden att utföra och jag känner mig en smula rastlös men jag orkar ändå inte ringa någon och fråga om vi ska träffas...

Dagens meny:

Frukost: Mild lätt yoghurt Citron, 2 grova smörgåsar med ost & tomat + te
Lunch: morots & linssoppa med fetaosttopping
Fika: smoothie och te
Kvällsmat: pasta med kantarell & philadelphiasås
Kvällsfika: apelsin & te

Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

Hej systeryster!

En tanke bara (som du säkert redan har koll på, men är synd att missa)

Tänk på att du blir nollställd på försäkringskassan om du inte blir gravid inom x antal månader efter Alice födelse om du väljer att gå ner på 50%.



Viktor var ju som du vet helt hopplös på skötbordet i Alice ålder, var ju ett riktigt krig varenda gång och bajs överallt typ. MEN det gick över helt plötsligt och nu ligger han så fint och grejar med någon leksak och låter oss byta blöjorna i lugn och ro. (eller iallafall jag, pappa kan han fortfarande bråka med ibland) Så håll ut, byt inte plats utan försök bara locka med annat så går det nog över på trollungen också! =)

kramis

2009-01-13 @ 14:00:54
Postat av: Nhea

Sommartjejen:

Man kan ju alltid gå upp i tid när man blir gravid för att få högre SGI igen. Om jag blir gravid igen framöver har jag även tänkt söka havandeskapspenning, så det blir inte många månader man MÅSTE jobba heltid isåfall.

2009-01-13 @ 15:18:15
URL: http://nheas.blogg.se/
Postat av: Ann m Oliver, Lova & Oskar

Ang nollad på FK så är det ingen fara med din SGI om du har sysselsättning 5 dagar/v efter att Alice fyllt 1 år. Du kan tex jobba 50% och sen fylla upp till 100% med fp dagar (både sgi och LN dagar fungerar). Så har jag gjort mellan mina barn och därmed skyddat min sgi :-)

Även om man inte ska ha fler barn så kan det vara bra att skydda sin SGI så länge man kan eftersom man ju får sämre ersättning vid sjukdom och VAB också om fk sänker ens sgi.



Trix för att få dem att ligga still på skötbordet? Tja du, det enda som funkar är nog det som Somris skriver - försöka ge dem nåt att hålla på med medans man byter. För tillfället nöjer sig Oskar om han får greja lite med sin tandborste under tiden :-)

2009-01-13 @ 15:38:50
URL: http://osselovis.blogg.se/
Postat av: Sommartjejen

Ja, tandborsten hade Viktor också under en period. Det med lite tandkräm på var väldigt lugnande! =)

Du vet, alla trix är tillåtna vid blöjbyte och att borsta tänderna är ju dessutom nyttigt. ler



Ja, jag misstänkte att du hade en plan ang. SGI och det låter bra att du ska söka havandeskapspenning nästa gång!

2009-01-13 @ 18:15:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0