Allt Flyter

Camilla: Brukar du mixa mangon innan du fryser den? Tack för alla bra tips! Kram

Igår åkte jag på bio på kvällen med 2 arbetskamrater, vi såg Allt Flyter. Var stundtals riktigt rolig film med en gnutta allvar, frågetecken och lite dötid -som en film brukar vara =) Tyvärr lämnade jag min karaktär hemma, hade ju bestämt mig för en liten popcorn men när tjejerna stod och plockade i smågodis i sina påsar så hängde jag på av bara farten, satt glatt med handen i påsen tills allt bottenskrammel var slut. Idag känns det mer "jaja" & jag förösker hålla slanka linjen idag istället.

Mannen hade lekt med Alice, övat att gå med gåvagnen och badat och lagt henne. Så jag kom hem till ett lugnt och skönt hem med nedbäddat sovande barn och en harmonisk man. *skönt* Var ju inte ett piss på tv så jag bläddra runt bland kanalerna innan jag gav upp och la mig och bläddra i ellos katalogen. Tyckte början av den var lite "mamma mia" inspirerad, mycket fint men mycket som inte var i min smak. Fastnade främst för en bikini så den ska jag nog slå till på -fatta att slippa klämma sig in i provhytten blekfet och randig i vår.

Alice har sovit bra sen vi körde 5min metoden nattetid, hon vaknar en gång per natt och är bara lägga tillbaka i sovposition så somnar hon om oftast på en gång men inte mer än tre nedläggningar har behövts. *skönt*
I morse vaknade vi strax efter 8 då har hon inte ätit under natten heller. Vi gick upp gjorde oss i ordning och sen fick jag i henen en halv portion gröt och lite rån & smärgås.

När började era barn äta själva? Då menar jag inte gaffel/sked utan plocka från tallrik med händerna utan att bli "stödmatad"??? Igår gjorde nämligen Alice matnings revolt (någon som är förvånad *not me* ) hon ska bara äta mat med fingrarna och igår hade jag kokat lite kycklingfilé till Alice för vi skulle äta wook. & hon älskade visst kyckling, hon fick små tärningar att smaska på och smaska det gjorde hon vill jag lova lät högt *Mmmm Mmmmmm* och blev skitarg på mig såfort jag stack fram skeden eller "glömt" lägga fram mer kyckling. Hon peta säkert i sig en halv kycklingfilé. Men potatisbitar går bort och det mesta i grönsaksväg som inte är litet och runt. Idag fick jag dock mata samtidigt som hon åt lite rån med leverpastej.

Såhär fint har Alice och jag gjort i det i köket:







Hmmm... Vad är det här för lattjo liten pryl?





& så kusinerna:



Viktor i moln fleecen!



Alice i molnfleecen!

Dagens meny:

Frukost: risgrynsgröt med mandarin
Lunch: Kycklingwook med risnudlar
Fika: smoothie på banan, blåbär och mild yoghurt citronsmak (ny??)
Middag: Förrätt: mannens heta räkor Varmrätt: stekt rödingfilé med färskpotatis, hollandiesås, sparris & champinjoner
Kvällsfika: chokladmousse med crips & te

Kommentarer
Postat av: Sommartjejen

hi hi vilka sötnosar!!!



Viktor gjorde nog den matrevolten ungefär samtidigt som Alice. Numera får jag bara mata 6månaders maten, något annat tvärvägrar han - det ska han äta själv!

Dessutom har han börjat med något nytt, han gillar inte att bli kladdig om händerna. Då ska han torka sig på papper och sen sitter han o kämpar med gaffeln för att få på makaronen på gaffeln!! =)

2009-01-09 @ 14:03:07
Postat av: Camilla

Vilka fina bilder på erat hem & sötisarna =) Jag köper frusen mango i bitar, supersmidigt. Kram

2009-01-09 @ 16:13:02
Postat av: Ann med Oliver, Lova & Osakr

Mina båda minsta har börjat vilja äta själva tidigt också. De har nog varit 7 månader ungefär. Sen var det lögn att försöka få mata dem! Ang mangon, så har jag köpt frusen tärnad mango som sen bara är att ta fram och antingen mixa eller att de plockar bitarna och äter. För övrigt tycker jag det funkar bra med andra frysta bär också typ hallon, blåbär och björnbär (med lite florsocker på!)

2009-01-10 @ 08:58:37
URL: http://osselovis.blogg.se/
Postat av: Tess

Mysigt med bio=) Bio kräver popcorn eller godis, så är det bara;) Det är inte varje dag man går på bio, så får man tänka!

Mina barn började nog äta plockmat då de var runt 5-7 mån, Alva har alltid varit nöjd och glad i mat och åt helt själv då hon var 1, plockade från 7 mån. Moa har aldrig velat bli matad och har plockat i sig sedan hon fick första smakisarna (som hon såklart ratade).

Kram

2009-01-10 @ 11:25:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0