Fredagsmysfikadag!

Jennifer: Viktklubben kostar 298:- för 3 mån, 398:- för 6 mån eller 498;- för 12 mån så jag köpte årsmedlemsskap. Man upprättar sin plan, dvs hur många kilo man vill gå ner på hur många veckor & tilldelas en kalorimängd. Man får dagligen menyförslag anpassad efter sin kalorinivå. Jag använder mig nästan bara av kaloridagboken, där man lägger till allt man äter under dagen och på så sätt ser hur mycket mer eller mindre man ska äta för att hålla sig till sin kalorimängd, man kan även lägga till träning och då dras det av förbrända kalorier och de får man äta upp om man vill. Jag tycker det är smidigt för även om man en dag inte tycker man äter sååå himla mycket å kan man ändå ligga en bra bit över sin kalorinivå. Jag har inte direkt ändrat så mycket på vår mat, mer än att jag tar mindre portioner & äter med grönsaker & så tagit bort allt onödigt snask därimellan! Inget är förbjudet, vill du äta chips för alla dina kalorier så får du göra det & jag måste tänka att det ska funka i fortsättningen & då vill jag inte banta för att gå tillbaka i gamla vanor utan lära mig att äta normala portioner & nöja mig med en frukt istället för en halv chokladkaka till fikat-iallafall på vardagarna.
Kika in på www.viktklubb.se

Svintoflickan: Jag ska erkänna att jag inte varit så flitig med städningen tidigare. Luften gick lixom ur när vi flyttade in i huset & sen har en inte riktigt kommit tillbaka igen. Har tyckt att det känts ganska hopplöst att städa för i samma stund man stänger av dammsugaren far det fram mer byggdamm ur någon vrå. Nu har jag fått tillbaka lusten till att ha fint & fräscht omkring mig igen -samtidigt som jag läste i en barnbok att det i princip var smartare att rengöra golven än att ge ett förkylt barn medicin så detta är ett litet test. Alice var förkyld mycket i höstas & nu vill jag se om hon håller sig friskare. Samtidigt som jag inte längre ser det som speciellt jobbigt utan att det är en syssla som går bra att göra & som funkar med Alice omkring + att man får lite gratisträning undertiden!

Alice & farmor var borta nästan 4 timmar igår & allt hade gått såååå bra. Alice hade somnat på vägen ner till stan & sovit skönt medan Farmor gått i butiker och vaknat lagom då Farmor blev fikasugen & där hade Alice flörtat järnet med alla gästerna. Så mycket att knappt någon mellis gick ner så när hon kom hem igen så fick hon lite smörgås.

Efter middagen åkte jag en snabbis till ICA & sen satte vi upp lamporna i vardagsrumsfönstrena -blev kanonfint! & sen blev det badning & läggning. Mannen & jag tittade på "PÅ spåret" repisen & sen gick jag och la mig & läste i nya Mama.

Idag vaknade Alice efter en ganska strulig natt redan 7.40 puh, men vi åkte till en gammal högstadiekompis till mig & hennes 10 månaders dotter & dit kom en annan tjej med sin son, så barnen har lekt och pysslat -Alice är mest försigkommen (suprice) så jag har fått vara med en del med "klappa mjukt" & sen hade Alice race med gåvagnen i hallen tills den tippa och hon for i golvet. Men vi har pratat och bytt erfarenheter och tips & råd & fikat (bara te-ibland är det bra att vara glutenallergiker) & barnen har ätit mat. Alice somna i bilen hem & är nu överflyttad till vagnen. Vi ska snart ner på stan & träffa min gamla studiekompis/kollega som jag inte sett sen Alice var nyfödd. Ska bli kul!

Dagens meny:

Frukost: samam som hela veckan!
Lunch: pasta & miniköttbullar med tomatsmak
Fika: ??? Har inte bestämt mig om jag ska ta en chokladboll på fiket eller nöja mig med te...
Kvällsmat: Ryggbiff med klyftpotatis & kantarellsås
Kvällsfika: chokladmousse med hallon

Kommentarer
Postat av: Jennifer

tack för svaret! Det låter ju som en bra ide, som sagt ibland äter man ingenting nästan men ändå helt fel. Jag tror jag ska testa ! Ha en trevlig helg, Kramar

2009-01-16 @ 15:48:10
Postat av: svintoflickan

hmmm..viktklubben kanske är bättre än viktväktarna...men låter som lite samma princip..får se sen när jag slutat amma.

nu ska jag sova..men hopaps ni har en bra helg.

kram

2009-01-18 @ 01:28:27
URL: http://svintoflickans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0