Babysångsstart!

Idag var det dax för babysången att starta igen! Alice är ju en tuff brud som inte är direkt blyg utav sig så hon showa från början. Att sitta i mammas knä och sjunga stilla det är ju inte så där värst intressant -här ska undersökas det mesta! Alice satt på en mjukmatta i mitten, hoppa i takt till musiken & gosa med en nalle som låg där. Efter halva sångstunden hade 3 andra barn oxå vågat sig dit & busade runt där allihop. Det var en blandad grupp, hälften från förra terminens sånggrupp och så hälften nya små små bebisar från 4 månader och upp till halvåret ungefär, så det märktes STOR skillnad på barnen. De små små som bara ligger eller sitter och lyssnar & så vildbusarna där Alice är den vildaste *ups* men hon är ju ett charmtroll. Spelar på läppen, tjoar och hoppar i takt så hon roar hela mammaskaran och efteråt får man höra att hon är ett Charmtroll. Så jag hoppas de tycker hon är just charmig istället för ett busfrö.

När vi kom hem var Alice trött, velade mellan att låta henne sova i sin egen säng eller att ta en promenad. Kände att jag behövde röra lite på mig idag så det blev promenad. Slängde snabbt i mig lunchen & sen gick vi iväg. Alice somna medan vi rulla ner för trappen & sen gick jag en Långpromenad på 1 timme och 15 minuter. Superskönt! Alice titta upp en två tre gånger men somna snabbt om igen och när vi kom hem så kunde jag ställa henne på altanen på framsidan & där sov hon en timme till.

När Alice vaknade blev det gemensamt fika. Den damen skulle kunna sätta i sig en hel apelsin bara hon fick, men än så länge får hon dela med mig! & när vi ätit klart så bakade vi en trippel sats chokladbollar. Är så smidigt att ha i frysen & passar både liten som stor. Sen rensade vi i min garderob eller jag rensa och vek och fixade & Alice rev ut allting igen, men hon tycker det är roligt att "hjälpas åt" så jag låtsas som att jag får en sån enormt BRAAA hjälp & tackar så mycket. Numer river hon ju även ut innehållet ur tvättmaskinen. Så där får jag oxå hjälp! =)

Idag la jag vattenfyllda flaskor i dockvagnen hon fick av mamma & pappa i julas, såhär söt är lilla damen när de trippar omkring hon och vagnen:



Idéen fick vi hos systeryster i måndags:



Hos systeryster

Numer står Alice själv fler och fler stunder, idag lyckades jag till och med fånga henne på bild, lite ostadigt men visst står hon:




dagens meny:

Frukost: 1 skiva grovt bröd med ost & 2 dl mini yoggi + te
Babysångsfika: te
Lunch: Morots & Linssoppa (fryste rester i barnmatsbrukar har 5-6 st i frysen, perfekt som lunch) 2 skivor grovt bröd med mjukost & tomat
Fika: ½ burk keso med äpple, päron & vanilj, ½ apelsin
Kvällsmat: Italiens pannkaksrulle med sallad
Kvällsfika: Smoothie med juice & massa frön som ska sätta fart på min mage... + te

Dagens motion: Promenad med barnvagn 75 min



Kommentarer
Postat av: Camilla

Så gullig hon e =) kram

2009-01-29 @ 20:05:10
URL: http://baalance.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0