Torsdagen

Lunchen intogs på ett litet hak som utanpå såg ut som en halvrisig pizzeria, men när man klev in förvandlades den till en italiensk myshörna med vita dukar, bords servering & härliga italienska rätter. Jag valde kalvnoisette med mozzarella, tomatsalsa och risotto, jag fullkomligt älskar risotto! Men noisetten hade jag lite svårare för, ok jag vet att nötkött inte ska vara genomstekt, men när man drar ut en mozzarellabit ur noisetten och den är alldeles blodig - där går min gräns! Men kanterna på noisetten var utsökta! Fick dock ont o magen och fick springa på toa 2 gånger under eftermiddagen, så jag var lagom uppkörd i magen när det var dags att möta svärmor på stan! Vilken primadonna jag mötte! Hon hade fått sminkning på Make up store av oss i födelsedaxpresent som hon utnyttjat (& shoppat precis varenda dutt de målat henne med) hon hade valt en vardagssminkning som gick i beige och aprikost & hade fått flytande eyeliner runt ögonen, hon var så fin!  

Självklart hittade jag inte någon present åt min egen mor, jag hade tänkt mig en fräsch klänning eller en kjol och top, men det är så förbannat trist med REA att jag skulle kunna riva ner varenda REA plagg i butikerna. De tar ju inte in något nytt! Affärerna står ju helt still! Blev lite småsur & shoppade upp humöret genom att hitta en bandåbikini som jag letat efter. Hittade en svart på Gina och valde svart/silverrandiga bikinitrosor till. Hittade även smycken till bröllopet, jag har bestämt mig för att köra lila & guld! Tack för hjälpen!

& shoppade upp mig på armband och örhängen, tror jag kör just armband och örhängen och skippar halsband -det blir gärna för mycket! Letade mig yr efter Garniers BUS spray, trodde att Åhléns hade ALLA märken men de verkar ha snöat in sig på Lumene och sitt eget märke. H&M hade bara i krämform vilket jag tycker är skitsvårt att applicera! Hoppas min skvätt i flaskan räcker tills på lördag! Hittade i alla fall blonderingsspray & kan nu rätta till ett misstag i luggen! 

Middagen intogs i hamnen ihop med svärföräldrarna. Vi bytte om hemma hos oss, min käre make har en benägenhet att köra slut på en och samma fintröja (han går ju alltid runt i jobbarkläder annars), men både jag & svärmor fick nog när han kom ut i sin svarta piké tröja, så det var bara masch in i garderoben igen. Det är inte så att han intehar några kläder, det är bara det att han aldrig använder vanliga kläder. Så vi fyndade en vit pikétröja och en grå v-ringad överdragströja, båda i PEAK och med lapparna kvar såklart å han blev så himla söt! =) 

Maten var sådär måste jag säga. Jag vet inte om det är jag som är kräsen eller vad det var... Det blev hollandiegratinerade sparris till förrätt -gott men superflottigt! & grillad fläskfilé med kantarellsås och potatisgratäng till varmrätt. Det var utsökt smak, men när jag kom till andra köttbiten så var den röd i mitten, jag vet att fläsk inte ska vara någon fara om den är lite röd nuförtiden, men det får iallafall mig att må illa. Så där försvann den matlusten! & oturligt nog var jag alldeles för proppmätt för att njuta av något annat än en slät kopp te till efterrätt!  

Idag har jag verkligen ingen aning om vad jag ska fixa för fredagsmat! Please help me! Jag är öppen för alla förslag! Mannen föreslog grillning igår kväll men idag verkligen ÖSER regnet ner, så nej tack! Funderar på att baka egen pizza med skink/räk fyllning en massa curry, banan & nötter... 

Nu ska jag & R fixa fredagsfrukost till arbetskamraterna! 

Dagens meny:

Frukost: 2 skivor grovt bröd + pålägg & grönsaker, en god semesterkaka + te Lunch: korvstroganoff med fullkornsris Fika: havredigestive + cola light (det är ju fredag, intages hemma i soffan ihop med kvällstidningarna med bilagor) Middag: ??? Please help! Fika: antingen chokladmousse gjord på lätt mjölk med jordgubbar eller jordgubbar & chokladglass 5 % + te

Kommentarer
Postat av: Ida

ikväll kommer jag laga; honugsmarinerad laxfilè med ädelost på, in i ungnen och sen servera med fulkornscouscous och världens godaste sallad; mangotärningar,avocado,rödlök,ruccola och granatäpplekärnor+ en pressad limehalva över! så gott!

2007-07-13 @ 10:13:10
URL: http://momieida.bloggspace.se
Postat av: Nhea

Det där lät ju inte helt fel! MUMS! Tål att funderas över, fredagsmat eller söndagsmat kanske?!
Tusen tack!
Kram

2007-07-13 @ 12:05:10
URL: http://nheas.blogg.se
Postat av: Nhea

Ida! Nu står laxen och puttrar i ugnen! Men det blev färskpotatis till och så slängde jag i hop en sås av cremefreish,dijon och flytande honung! Glömde köpa mango så det blev nektarin istället! Än en gång tusen tack för tipset!

2007-07-13 @ 17:31:16
URL: http://nheas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0