Dagens meny + veckans viktstatus
Midsommar har satt sina spår, även om jag räknat med värre fördärv än morgonens vägning visade -med tanke på allt jag stoppat i mig!
Nu är det skärpning igen, har hittills varken lockats av godisskålen på kontoret eller glassen de andra mumsade till fikat!
Menyn:
Frukost: gröt, linfrö, äppelmos, katrinplommon, keso, 1 knäckis, nektarin, kiwi & grönt te Lunch: morot&linssoppa, 2 knäckis, ½ grape Fika: 1 äpple, 1 knäckis + te Middag: lättfalukorv med mos + grönsaker Kvällsfika: fruktsallad + te
Letade även upp ett recept jag såg på tv häromdagen (Landgång), som både såg gott ut & låter enkelt att tillaga:
Nu är det skärpning igen, har hittills varken lockats av godisskålen på kontoret eller glassen de andra mumsade till fikat!
Menyn:
Frukost: gröt, linfrö, äppelmos, katrinplommon, keso, 1 knäckis, nektarin, kiwi & grönt te Lunch: morot&linssoppa, 2 knäckis, ½ grape Fika: 1 äpple, 1 knäckis + te Middag: lättfalukorv med mos + grönsaker Kvällsfika: fruktsallad + te
Letade även upp ett recept jag såg på tv häromdagen (Landgång), som både såg gott ut & låter enkelt att tillaga:
Limekyckling
Tillagningstid: ca 1 timme
Ingredienser Beräknat för 4 portioner
|
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna hela eller i bitar. Salta och peppra,
Riv limeskalet fint. Pressa ut limesaften i en liten skål. Lägg i det rivna limeskalet och den pressade vitlöken. Häll blandningen över den stekta kycklingfilén. Häll på 2 dl mellangrädde, koka upp och smaka av med honung.
Servera med wokade grönsaker och ris
Kommentarer
Trackback