HemmaDag med Alice

Mammatankar

Idag när jag vaknade hade jag ett meddelande från min äldsta syster "Hör av dig såfort du kan -jag behöver prata". Det visade sig att mamma varit i farten igen. Mamma har i omgångar haft "hackkycklingar" som jag kallar det hos min Q. Hon väljer att rikta sin ilska mot den personen, skickar oftast brev, har även hänt att hon ringt (förr) & hon är allt annat än trevlig & anklagar personen för än det ena än det andra. NU var det min systers mans syster som blev hackkyckling. Lixom hallå -vad har ens min systers mans syster med mamam att göra? hon fick iallfall ett lång brev där mamma anklagade henne för att inte bry sig om mamma & hennes sjukdom samt vara självisk & egoistisk. Hur jävla långt ska man få gå bara för att man ska dö?
 I början av mammas utredning så visade en röntgen av mammas huvud flera små strokar, den diagnosen avskrevs i samband med ALS diagnosen. Men de små strokarna kunde läkarna få fram till at ungefär skett i samband med två av mammas "psykattacker", så nu undrar vi om hon fått en till propp i hjärnan eller om ALSen även kan påverka hjärnan på detta sätt. ALSteamet är ett stort stöd för oss i allt detta & så även nu.

Idag har Alice & jag varit hemma. Vi har tagit två promenader i en gnistrande frostigt landkspa och med solen lysande från en klarblå himmel -UNDERBART!



Alice sov 2 timmar på eftermiddagen & sen har vi gått och gått och gått här hemma känns det som. Alice favoritgöra, hålla sin mamam stadigt i händerna & knalla omkring, har inte fått henne att ta något mer steg, men det kommer väl. Hon älskar även att läsa böcker så vi har läst och läst och läst gärna samma bok 7 gånger på rad. & så han vi laga lite mat, vika lite tvätt oxå.

Pratade med min chef idag, det ser ut som att ännu en fasttjänst kommer förvinna rakt framför näsan på mig. 28 maj ska det beslutas om tjänsten ska gå till en sjukgymnast eller Arbetsterapeut, just nu lutar det åt en Sjukgymnast och därmed är jag ute ur leken. Diskuterade iallafall vikariat och när jag kan tänkas börja jobba igen, men det känns ju lagom lockande just nu. Ska kolla mig omkring efter annat oxå även om detta jobbär perfekt eftersom det ligger såpassa nära och det känns som jag kan släppa det när jag slutar för dagen.

Idag har jag provat ISOdieten, har beställt boken, men provade recept på hemsidan & den känns helt ok, tyvärr mkt väga och mäta men det kan vara pyssligt & roligt det med!

Dagens meny:

Frukost: 3 dl lätt yoghurt med frön & nötter & Flakes & Red berries från Semper
Lunch: köttfärsbiffar, riven morot, paprika, tomat & guccamole
Fika: 40g ost, paprika stavar & päron
Middag: köttfärsfylld paprika
Kvällsfika: ugnsbakat äpple med kanel, mandel & keso + te

Har tagit kort på kläderna vi köpte till Påskbröllopet:




Kommentarer
Postat av: svintoflickan

oj..kära nån..umgås de annars..alltså din systers mans syster o din mamma...

jag måste tänka vem de skulle bli i mitt fall..de skulle alltså bli min mans syster..fast han har bara bröder..skratt..

konstigt..och tråkigt att hon har som ilska inom sig istället för att njuta av alla de runt omkring som bryr sig..

sen är de ju inte jättelätt för alla att veta hur man ska vara och hur den som är sjuk vill att man ska vara mot den..

oavsett så var de tråkigt o hoppas de ordnar upp sig !

sen vill jag säga att ni kommer vara så snyggt par i påsk..så otroligt vackra!!

är de vänner som gifter sig eller..

ska lillaskruttan inte me?

du vad vägde hon nu igen..jag vägde lea idag..8.1 typ.

kramkram

2009-02-09 @ 19:58:18
URL: http://svintoflickans.blogg.se/
Postat av: Camilla

Fina kläder!

2009-02-09 @ 20:41:11
URL: http://baalance.blogspot.com
Postat av: Tess

Oj oj oj, vad jobbigt för din syster. Och för dig. En spontan fråga; har din mamma någon samtalskontakt i als-teamet? Som hon använder sig av alltså. Det är ju mycket svårt eftersom jag inte känner din mamma och inte vet mycket om henne sedan tidigare. Det låter ju onekligen som att de där strokarna ställer till det lite=/ Jättetråkigt iallafall att hon inte ser de som bryr sig om henne och försöker få en fin tid tillsammans med er.

Fina kläder till bröllopet!

Kramar.

2009-02-09 @ 21:53:58
Postat av: Anna

Är det min tjänst som alltså kan gå till en sjukgymnast eller? Är det brist på dom alltså....

2009-02-09 @ 22:20:57
URL: http://majsanna.blogg.se/
Postat av: Pyjamas

Har just skrivit ett långt inlägg i Somris blogg så jag ska inte bre ut mig även här :-) Men jag tycker du är lika stark och bra som Somris på att klä dina tankar i ord och dessutom är du realist och det beundrar jag alla som är! Det är klokt att vara realistiskt och klarsynt!



Otroligt snygga kläder! Häftigt att de matchar varandra så bra. Ni kommer att glänsa i kapp :-)



Kram!

2009-02-10 @ 00:39:31
Postat av: Anki

Usch och fy för det som ni måste gå i genom, sänder kramar till dig och dina systrar.

KRAM

2009-02-10 @ 09:40:41
URL: http://flyarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0