Långweekend i Lindvallen

Onsdag:

Vi åkte 10.30, mannen fick för sig att det var absolut nödvändigt att tvätta bilfan innan vi skulle åka så det tog en liten stund extra. Men resan gick bra med lunchsstopp & sen somna Alice och sov 2 timmar & sen blev det mellisstopp & så var vi uppe strax efter 17. Alice lekte som tusan med systers barn så hon var så uppe i varv när hon skulle sova så hon krångla i ca 1 timme & när hon somnade så somnade mannen med kläderna på i MIN säng. Vi andra åt Flygande Jacob & drack lite vin & titta på tv. Mamma hon verkade inte ens glad över att vi kom & enligt syster hade stugan sett ut som en sjukstuga med mediciner och näsdukar & grejer ÖVERALLT till timmen innan vi kom. Syster som inte är van att ha ensamt ansvar över sina barn förklarade gång på gång hur JOBBIGT det var att ha varit ensam hela 3½ dag med sina 2barn =).
Vi delade sovrum med Alice, något vi inte skulle ha gjort, jag sov inte många timmar & Alice vaknade hela tiden & tyckte det var morgon kl. 6.40.

Torsdag:

Mannen tog Alice medan jag & syster lämnade E på skidskolan & sedan tog ett par åk med pappa i backarna. Sen träffa vi vår kusin och lunchade med henne + sambo & barn. Dit kom även våra män & barn. Blev en mysig lunch. Alice fick sova 2 gånger & hon ÄLSKAR att åka pulka! Sen åkte jag hem med mannen och Alice. Mamma & pappa och resten av gänget gick på After Ski medan jag & mannen handlade & lagade maten som blev lax. Mamma var lite piggare men gick och la sig tidigt och var inte direkt delaktig. Åt sin välling instängd i sovrummet & var bara ute en sväng vid tvn innan läggdags.

Fredag:

Jag tog med F till backarna och vi åkte gröna långa backen typ hundrafemtio gånger innan hans mamma kom & vi åkte iväg en annan sväng i lite längre backar. Sen shoppade vi korv & bröd och dricka på ica & syster & jag tog varsin icapåse & begav oss upp i backarna. Ni skulle ha sett F när vi stod utanför ICA och han såg påsarna & utbrast "MEN VI HAR JU SKIDOR" haha! Vi grillade korv vid ett vindkskydd jättemysigt. Alla kom dit till & med mamma en kortis, men hon ville inte vara kvar när systers mans familj kom dit ( bland annat systers mans syster som hon skickat brev till). Systers mans familj var oxå uppe och kom dit. Vi åkte några åk till och slöt sen upp med mannen & Alice på After Ski. Dit kom även systers mans familj & jag skratta så jag grät åt systers svåger. Alice trava runt bordet hela tiden hur nöjd som helst! Mannen tog med henen på promenad & bar sen in vagnen i stugan & där sov hon helt slut som en stock 1½ timme tills jag väckte henne med tanke på att hon skulle kunna läggas vid 20-21 istället. Systers man lagade mat & vi tittade på Let´s Dance. Äntligen sken mamam upp lite, hon kröp upp med mig & Alice i soffan & myste, skrev lite lappar & gosa med Alice. Tror att mamam tycker det är lättast att umgås med Alice för Alice kräver inte att hon ska prata. Hon blir lika glad över att se och vara med mormor ändå. Alice fick eget rum & vi la oss i vardagsrumssofforna istället. Mycket bra beslut Alice sov till 6, fick vlling & somna om till 8.40.

Lördag:

Mannen & Alice var inne till 13 snåret. Jag, syster, hennes man + barn tog stolsliften upp till toppen, skråade över till Snögubben i blåst, snö sov ven & iskallt, riktigt jäkla iskallt & 2 gråtande barn. När vi väl kom dit var alla så frusna & trötta så vi tog en varm choklad innan vi begav oss neråt. F grät halva vägen ner för att det blåste & var för brant (hm man fic staka sig för att åka framåt stundtals) E åkte köttbullen (man kryper ihop till en boll, typ störtloppsstil så det går skitasnabbt) hon är ascool, bara kör 4½ år, plogar men svänger bara med armarna haha. När vi väl kom ner och hemåt oss var klockan 15. & vi hade inte ätit lunch så det blev en snabbburgare på Mc Donalds. Sen hämtade jag upp Alice & mannen & så åkte vi pulka med Alice som skrattade högt! På kvällen blev det festmåltid med helstekt oxfilé & rosépepparsås & sen gjorde systersman stekta bananer i råsocker MUMS! Vi kolla på Melodifestivalen & mamam var i sitt esse, skrattade, skicka sms till Somris & "sjöng med" på sitt vis! Kul att se!

Söndag:

Alice sov 20-07 då hade hon bajjat och var alldeles för vaken för att somna om igen. Men jag började plocka ur och i diskmaskinen och snart anslöt de andra & det blev frukost & städning & 10 var vi ute ur stugan. Begav oss hemåt. Mamma blev ledsen när vi skulle åka, antagligen både hejdå känslor & hej då till fjällvärlden. Alice som sovit alldeles för lite under weekenden somna som en stock & sov 2½ timme. Sen stannade vi & luncha med syster+familj, mamam & pappa tog en annan väg. Resten av resan vill jag helst glömma, det blev snökaos & det gick i 50 km/h på motorvägen, Alice var gnällig och matades med både banan & barnmat & vi sjöng & killades och hade oss för att det inte skulel bli total katastrof, men vid 19 snåtret kom vi ÄNTLIGEN hem & hon & mannen hoppade i badet. Hon fick en docka med i badet & som hon & dockan badade haha! Här hemma har hon även fått för sig att föröska gå istället för att krypa men hon trillar på 3-4 steget men hon är för söt min lilla sessa!

Imorgon ska jag till Q. Svärmor ska vara barnvakt. Måste handla & vill träna oxå, får se om jag får ihop allt! På kvällen ska pappa & mannen på Whiskeyprovning som de fick julklapp. Mamma kommer oxå hit och så sover de över!

Kommentarer
Postat av: Anki

Låter som om ni haft en kanon semester i stora drag, det är inte lätt att husera runt så många i en och samma stuga. ;;)

Tänk vad fort tiden har gått jag började läsa din blogg när du väntade Alice och snart är hon ett år. Helt otroligt.

Kram

2009-02-23 @ 08:12:18
URL: http://flyarna.blogg.se/
Postat av: nne larsson

Hej Nhea! Hoppas ni haft det skönt i fjällen. Ville bara tala om att jag kommer direkt in på din blogg utan att använda lösenordet, tänkte att du ville veta det.

Kram från Susanne i Skellefteå

2009-02-23 @ 20:49:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0