PluttAlice

Tusen tack SandraW, Camilla , Ann, Ewe, Svintoflickan & Linda för peppningen angående vikt & motion! Kramar till er!

Idag började morgonen 8.30. Alice & jag skulle vara på BVC så jag hade ställt klockan, men Alice vaknade 5 min efter mig så idag blev det morgonpyssel tillsammans. Alice älskar att åyssla med mitt smink, burkarna då förståss & en och annan borste. Hon står vid mig vid handfatet & sträcker sina små små händer efter grejerna jag radar upp på handfatskanten.

Vi tog en promenad till BVC kom på efter halva vägen att vi inte hade mat och vattenflaska med, vi skulle besöka S & N på vägen hem. Så vi svängde in på ICA & handlade det. Sen kom vi PRECIS i tid till BVC, vår BVC sköterska brukar alltid vara en kvart försenad, men inte idag inte. Alice kröp rätt in till sköterksan såfort jag fått av henen overallen. Där satt sköterskan & en praktikant. Först fick Alice göra 10 månaders test, hon klarade alla testerna galant, det var krypa, resa sig upp, smälla två klossar emot varann och ta två små kulor med pincettgreppet. Sen var det vägning 9275g och mätning 73 cm & så huvudomfånget.

Jag har ju fått bort Alice torrhetsfläckar med olivolja, men kvar är någon form av allergi. Så nu får vi motsrävigt ta mildisonen i hand och göra ett förösk. Alice rev sig blodig på ben, mage & bröst under tiden de titta på henne, så hon ska även få någon form av Clarityn så hon slipper klia så förbaskat. & så smörjdes hon in & då fick sköterskan se att jag såg likadan ut så då smörjde hon in även mig & sa att läkaren ska få skriva ut salvor så det räcker åt både Alice OCH mig.... Vi ska på återbesök och träffa läkare på fredag (det blir inte Nils), för utskrift av salvor & remiss till barn och Ungdomskliniken...

Fick även redogöra för vad lilla damen äter om dagarn då sköterskan inte var riktigt nöjd med hennes viktuppgång, så nu får det bli ett förösk att skärpa sig med maten igen. Alice äter ju mycket men inte så ofta, hon säger nästintill ALDRIG till om att hon är hungrig så det är jättesvårt, det kan dröja upp till 6 timmar mellan varje måltid & att ge mellanmål mellan 2 måltider är jättesvårt hon vill verkligen inte ha. men idag fick jag i henen lunch kl. 11 1 stor burk mat + 1 mugg yoghurt (fruktpuré och turkisk yoghurt) & likaså vid middagen vid 17 & så fick hon plockäta lite leverpastej och äpple medan jag & mannen åt.

Vid lunch kom Alice farmor. Jag åkte till ICA en snabbis, panta miljoner PETflaskor & sen till gymmet och körde ett entimmespass idag. För första gången sedan jag började träna hade jag verkligen ingen lust alls till att träna men jag kämpade mig igenom passet jag lagt upp ändå och efteråt känner man sig ju supernöjd. På vägen hem föröskte jag hämta ut Alice medicin men det var ingen läkare som hunnit skriva ut den ännu.... Så det får väl bli imorgon!

Alice & hennes farmor hade varit ute & gått & Alice hade sovit en stund & sen hade de föröskt äta mellanmål men det ville hon INTE ha. Försökte med Drikki när jag kom hem men det gick inte heller.

Känner mig lite deppig idag, vill inte att Alice ska få samma allergi som jag växt upp med.

Dagens meny:

Frukost: 1 skiva bröd med ost & skinka & paprika, 2 dl miniyoggi
Lunch; Grönsakssoppa, 2 skivor grovt bröd med kesoblandning
Fika: 125 g ananas
Kvällsmat: Fiskgratäng & potatismos & broccoli
Kvällsfika: lättglass & te

Dagens motion: 60 min gym ( 20 min Crosstrainer, 30 min gymmaskiner, 10 min löpband)

Kommentarer
Postat av: Somris

Vad synd att det inte var Nils...jag hade gärna hört om ert möte med varandra efter din dröm! =)

kramar om dig och håller tummarna för att alice inte ärvt sin mammas allergi

2009-02-03 @ 20:25:00
Postat av: SandraW

Jag håller oxå tummarna för att Alice inte är allergisk. Här börjar sovrutinerna bli bättre. Peppar peppar. Imorgon drar jag igång med vv. Hoppas bara att man kan hålla upp motivationen som du. O vilka snygga kläder. Vill oxå handla.



Kramar Sandra

2009-02-03 @ 21:28:02
URL: http://sessanarwen.blogspot.com/
Postat av: Ann med Oliver, Lova & Oskar

Haha, kommer ihåg ditt tidigare inlägg om Nils. Synd det inte var han :-)

Ang Alice vikt och mat.. Oroa dig inte för att hon inte är exakt där bvc vill att de ska vara på kurvan. Blir så irriterad när de håller på sådär gör föräldrarna oroliga, när det verkligen knappt är något att nämna. Du som mamma märker ju att hon äter bra när hon äter och hon MÅR ju bra - det är huvudsaken! Lita på dig själv i den frågan!

Håller tummarna för att det inte rör sig om nån svårare allergi utan att den växer bort. Bra att de utreder henne ordentligt nu, så vet ni sen.

Duktig du är som gymmar, jag håller mig till gympapassen..

Kram!

2009-02-03 @ 21:28:06
URL: http://osselovis.blogg.se/
Postat av: Camilla

Hej! Va duktig du e som gick iväg trots ingen lust! Håller oxå tummarna för att Alice inte får allergin. Kram

2009-02-03 @ 21:47:02
URL: http://baalance.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0