Söndagslunk...

Maria: Låter som du har en toppen helg! =) Kram

Bilder från igår:



Svärmor, Alice & mannen


 25 åriga Födelsedaxbarnet



Kalasfirarna


Idag är det en riktig söndag, seg söndag. Sista dagen på veckan, snart början på en ny... När söndagar är för sega brukar jag bli på dåligt humör. Idag vakna jag till och med på fel sida, men mannen gick upp med Alice & jag fick somna om och vakna om på nytt med ett liiite bättre humör.

Alice & jag åkte till City Gross & strosade omkring, storhandlade, blev mest kött och grönt så det räcker för minst hela veckan. När vi kom hem fixade vi lunch & sen ropade vi ner mannen.

Efter lunchen gick Alice & jag ut på en långpromenad 1½ h har vi varit ute & lillskruttan sover än. Tycker det är så avkopplande att vara ute i friska luften med ett sovande barn & bara gå & fundera.

Promenad tankar om min Mamma:

Min mamma var hemmafru tills jag var 4 år. Hon städade, bakade, syltade & saftade, men jag minns aldrig att JAG fick vara med. Mamma hade oftast fullt upp, inte riktigt tid för MIG. Så jag blev ett "snällt barn" som fick beröm för att jag var så duktig på att leka själv. & beröm tycker alla barn om så därför stängde jag mer och mer in mig på mitt rum. När det var dags för dagmamman hade jag jättesvårt att anpassa mig, hög ljudnivå & massa barn man var tvungen att leka med.
Jag minns min mamma som en sur mamma. Jag var alltid rädd för att göra henne arg, för när hon blev arg, då blev hon arg. Jag var livrädd för att tappa ett glas eller en tallrik och det väl hände så grät jag floder. Jag minns att jag & mamma skulle på studiebesök på Brandstationen med min lekisgrupp. När vi klev ur bilen så fick min mamma se att jag hade träskor på mig. Jösses vad arg hon blev. Träskor skulle man bara ha hemma, inte klappra omkring med på allmän plats -det borde väl jag veta 6 år som jag va.... När vi väl anslöt med de andra så hade halva klassen träskor på fötterna, men inte var någon arg för det...
Min mamma beskriver mig som "snabbt självständig" i sin blogg. Själv ansåg jag mig inte ha något val. När jag blev 10 år så började jag med gymnastik, vi tränade 3 dagar i veckan. När jag blev 14 både tränade, tävlade jag själv samt ledde 2 andra grupper i gymnastik. Jag tillbringade mer än 10 timmar i veckan i Sporthallen. Jag fick själv se till att jag kom dit med bussen & att jag hade mat i magen innan träningen. Min pappa tyckte att det var roligt med min träning, kunde åka tidigare för att stanna till och titta när han skulle hämta mig. Min mamma dök endast upp vid en tävling och vid uppvisningen en gång om året. Jag tränade och tävlade i 10 år.
När jag var tonåring var min mamma i en "Kvinnor kan" fas i livet. Nåde den kvinna som bad en man öppna en syltburk eller flaska. Man skulle vara ekonomisk självförsörjande och hon tjatade i oändlighet om att inte göra sig beroende av någon man. Detta gjorde att jag sällan frågade mina föräldrar om hjälp, varesig med saker, skjuts eller pengar. Jag ville vara en duktig dotter och med det menades det med den propagandan "en självständig dotter".


Dagens meny:

Frukost: 1 skiva grovt bröd med kesoblandning (minikeso, skinka, senap) 2 dl mini yoggi
Lunch: Grönsakssoppa, " skivor grovt bröd, 1 med kesoblandning, 1 med ost, skinka & parika
Fika: 125 g ananas, 1 dl hallon & te
Kvällsmat: Förrätt: laxrulle på salladsbädd (recept finns på www.nheasmatobak.blogg.se)
Huvudrätt: Flygande Jacob med råris
Kvällsfika: 100g lättglass, 1 dl hallon & te

Dagens motion:

90 min promenad med barnvagn

Kommentarer
Postat av: svintoflickan

Hej vännen.

känns som du har mycke sårande känslor inom dej..

som att du inte fått vara de barn du velat..eller inte varit så nära din mamma som dom velat..kanske har jag fel..

å hade din mamma inte blivit sjuk hade ni säkert pratat igenom o löst allting..

nu är de ju svårare förstås.

jag hoppas att du kan plocka fram både jobbiga o fina minnen av dej själv som barn..

å jag hoppas att du fortfarande kan få vara liten ibland..de behöver man..

å jag tror att med dina tankar i bagaget kommer du bli en toppenfin mamma till alice..

förlåt om jag skrev för mkt av mina tankar..

säg till om du tar illa upp.

stooor kram

2009-02-01 @ 20:00:42
URL: http://svintoflickans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0